Онлайн системата за плащане Paypal вече позволява на потребителите във Великобритания да купуват, съхраняват и продават криптовалута чрез платформата, предават британските медии. Клиентите ще могат да избират между четири вида криптовалути: Bitcoin, Ethereum, Litecoin и Bitcoin Cash. В платформата PayPal ще бъде добавен нов раздел за крипто, който показва цените на валутата в реално време, както и предлага образователно съдържание, което да помогне за отговорите на често задавани въпроси, както и информация за потенциалните рискове.

Потребителите на PayPal вече ще могат да пазаруват с bitcoin и други криптовалути

Потребителите на PayPal вече ще могат да пазаруват с bitcoin и други криптовалути

Те ще могат да търгуват с дигиталните монети, като промените влизат в действие през следващите седмици

От компанията заявиха, че се надяват това да помогне за "възприемане на тази валута, подобряване на знанията и разбиранията за нея". Криптовалутите все още са доста противоречиви поради липсата на регулация и честите колебания в стойността им.

Хосе Фернандес да Понте, който е вицепрезидент и главен мениджър по блокчейн, крипто и дигитални валути в PayPal, коментира, че новата услуга на фирмата може да помогне да се запознаят повече хора с технологията и начина, по който тя работи, което пък ще спомогне за по-доброто оформяне на ролята на криптовалутите в бъдеще.

"Пандемията ускори дигиталната промяна и иновациите във всички аспекти на нашия живот, включително цифровизацията на парите и по-голямото приемане на цифрови финансови услуги от страна на потребителите е много важно", заяви той.

Тази страна започна да унищожава копачки за криптовалута

Малайзия започна да унищожава копачки за криптовалута

За общо 1,3 млн. долара

PayPal потвърди, че новата услуга ще започне да се разпространява още тази седмица и ще бъде достъпна за всички отговарящи на изискванията през следващите няколко седмици. Наскоро компанията стартира подобна услуга в САЩ.