В САЩ най-сетне излезе дългоочакваният доклад за инфлацията в страната и малко след това цените на криптовалутите се изстреляха нагоре. Индексът на потребителските цени остава непроменен, а инфлацията е спаднала до 3.3%. След излизането на данните почти всички криптовалути регистрираха забележителни увеличения, цената на акциите също се увеличи, пише Yahoo Finance. 

Цената на Биткойн нарасна с 3.8% за 24 часа, като обемът му на търговия достигна $28.9 милиарда. Пазарната капитализация на криптовалутата възлиза на $1.367 милиарда. Етериум също регистрира ръст - от 2.8%, за едно денонощие, при обем на търговия от $16 милиарда. Най-печелившият алткойн обаче се оказа Notcoin (NOT), който регистрира ръст от 9.25%.

Разбиране или хаос? Как светът приема криптовалутите

Разбиране или хаос? Как светът приема криптовалутите

Ще се промени ли глобалната финансова система?

Стойността на американските акции също се повиши

Стойността на американските акции също скочи, след като нови данни за инфлацията в САЩ показаха, че потребителските цени са се увеличили по-малко от очакваното през месец май. Последните данни за инфлацията дойдоха малко преди дългоочакваната среща на Федералния резерв (Фед), която даде най-новия сигнал за пътя на лихвените проценти.

Снимка 209330

Източник: Wikipedia

S&P 500 записа 27-мо рекордно затваряне за годината, покачвайки се с повече от 0,8%. Технологичният Nasdaq Composite се повиши с почти 0,9%. Dow Jones Industrial Average скочи с около 0,9 на сто.

Индексът на потребителските цени (CPI) остава непроменен през предходния месец и се повишава през май с 3,3% спрямо предходната година. Цените в САЩ през май са се повишили с 0,2% спрямо предходния месец и с 3,4 на сто спрямо миналата година. Данните се оказаха по-ниски от очакванията на икономистите.

Рецесия в САЩ? Перфектно точен индикатор "мига в червено"

Рецесия в САЩ? Перфектно точен индикатор "мига в червено"

Признаците за охлаждане на пазара на труда отвъд океана са все повече