153-годишният финансов гигант Deutsche Bank сключи партньорство с швейцарската криптокомпания Taurus за съхраняване на криптоактиви и токени, съобщава Reuters. Партньорството означава, че за пръв път банката ще може да борави с ограничени количества криптовалути за своите клиенти.

"Освен това ще работим и с токенизирни версии на традиционни финансови активи", заяви говорител на банката.

Снимка 585910

Източник: iStock

На този етап обаче търговията с криптоактиви не влиза в плановете на Deutsche Bank, въпреки че тя афишира и това свое желание и то още по време на Световния икономически форум през 2020 година.

Изчезнаха руските акции на клиенти на Deutsche Bank

Изчезнаха руските акции на клиенти на Deutsche Bank

Става дума за дялове в някои от големите местни компании

Криптопазарите все още не са се възстановили от серията шумни фалити през миналата година, нанесли големи загуби на инвеститорите, което накара регулаторните органи по света да се активизират.

В същото време все повече традиционни финансови институции говорят за възможността блокчейнът - технологията зад криптовалутите, да се ползва и при традиционните финансови активи.

Още банки, като Standard Chartered, BNY Mellon и Societe Generale вече предлагат услуги по съхранението на криптоактиви.

"Дигиталните активи се окачва съвсем скоро да струват трилиони долари и стават все по-привлекателни за инвеститори и корпорации", казва Пол Мали, директор за ценните книжа в "Дойче банк". "Фокусът ни не е върху криптовалутите, а върху цялостната помощ за нашите клиенти в екосистемата на дигиталните активи".

Към днешна дата криптопазарът се оценява на около $1,1 трилиона, според данните на CoinGecko.

Deutsche Bank отчете най-високата печалба от десетилетие, но ще съкращава "старши" персонал

Най-голямата германска банка отчете най-високата печалба от десетилетие, но ще съкращава "старши" персонал

Това е 11-ото поредно тримесечие, през което банката излиза на печалба