1000 ракети и поне 2 десетилетия ще бъдат необходими, за да може човечеството да построи своя първи град на Марс. Това смята основателят на автомобилния производител Tesla и на космическата компания SpaceX Илън Мъск.

Това е поредният път, в който предприемачът споделя подробности и цифри от амбициозния си план за колонизиране на Червената планета.

"Хиляда ракети ще бъдат необходими, за да бъде изграден устойчив град на Марс", коментира Мъск по време на US Air Force Space Pitch Day, цитиран от Business Insider.

Илън Мъск представи планове за новата мегаракета на SpaceX, която ще пътува до Марс

Каква ще бъде новата мегаракета на SpaceX, която ще пътува до Марс?

Космическият кораб на SpaceX ще превозва до 100 души при продължителни полети между планетите

По неговите думи ще бъдат необходими 20 години, за да бъдат пренесени 1 милион тона товар, който ще помогне за изграждането на база на Марс. В парично измерение в тази посока ще бъдат необходими инвестиции от общо 2 милиарда долара.

Преди повече от 2 години Илън Мъск разкри подробности около идеята си за създаването на хабитат на планетата.

Как точно Илън Мъск планира за колонизира Марс? (ВИДЕО)

Как точно Илън Мъск планира за колонизира Марс? (ВИДЕО)

Визионерът разкрива нови подробности около идеята си за създаването на хабитат там

Тогава той обясни, че основната цел, по която ще работи SpaceX в следващите години, е да намери най-подходящия начин за изграждането на базова инфраструктура за осигуряването на всичко най-необходимо за оцеляването на Марс.

Също така основателят на Tesla коментира тогава, че до 2022 година може да бъдат изпратени поне два товарни космически кораба на планетата. По неговите думи първите хора могат да бъдат изпратени там две години по-късно.

Неведнъж Мъск е говорил и за това, че за да се стигне до колонизацията на Червената планета е необходимо билетите за пътуване до нея да бъдат на не толкова високи цени. Според него е възможно те да струват не повече от 200 000 долара.

Астероидът с толкова злато и други метали, който може да направи всеки на Земята милиардер

Астероидът с толкова злато и други метали, който може да направи всеки на Земята милиардер

Той се намира между Марс и Юпитер, а залежите му са изчислявани на квантилиони долари