Визионерът Илън Мъск неведнъж е споделял своята идея за създаването на хабитат за хората на Марс. Създателят на компанията Tesla обаче разкри нови приоритети от плана си за колонизиране на Червената планета.

Той коментира техническите детайли, свързани с тази стъпка, както и нуждата от изграждането на ракета гигант, която да отведе първите, желаещи да сменят Земята. Мъск разказа тези подробности в дискусията в секцията "Ask Me Anything" на платформата Reddit.

Шефът на SpaceX сподели мнението си относно възможностите за ползване на компресирана версия на интернет на Марс. По неговите думи данните ще "пътуват" между 3 и 22 минути между Червената планета и Земята.

Колко ще струва пътуването до Марс според Илън Мъск?

Колко ще струва пътуването до Марс според Илън Мъск?

Предприемачът вярва, че билетът не трябва да струва милиони

"Така че, предполагам, ще можете да ползвате Snapchat. Но това е нещо от бъдещето", пише той.

Въпреки че Илън Мъск в презентациите си често говори за възможността за изграждането на големи марсиански градове, той посочва, че компанията му SpaceX няма да се занимава с построяването на такива.

"Нашата цел е да изпратим хората там и да подсигурим базовата инфраструктура за производството на гориво, както и най-необходимите неща за оцеляване. Грубо можем да направим аналогия с това, че ние се опитваме да изградим еквивалент на нещо подобно на трансконинентална ж.п. линия. Индустриите на Марс ще трябва да бъдат изградени от много други компании и милиони хора", обяснява той.

Илон Мъск изпраща 2 товарни кораба на Марс

Илон Мъск разкри новите си планове за заселване на Марс

Той разкри нова част от плановете си за заселването на Червената планета

Това означава, че SpaceX ще разработва и изгражда системи за производството на гориво на Червената планета, но от друга страна нейните експерти няма да се занимават с осигуряването на храна там.

В отговорите си Мъск потвърди и информациите, че компанията работи върху нова ракета, свързана с тези планове, която носи кодовото име BFR. Тя трябва да осигурява полетите от Земята до Марс. По думите на предприемача тя може да бъде тествана през за първи път през 2022 година.