Френската група за недвижими имоти Catinvest ще инвестира над 70 млн. eвро в разширяването на търговски център в румънския град Крайова.

Разширяването на Electroputere Parc Mall ще добави брутна отдадена площ от 9200 кв. м, където ще се помещават магазини, кино и други развлекателни зони. Строителната дейност вече е в ход и откриването е насрочено за първото тримесечие на 2018 г.

Крайова се намира в южната част на Румъния на около 100 км от Видин. Между двата града има автобусна и жп връзка, а разстоянието се изминава за малко повече от час.

В новите зони ще се помещават модни марки на полската група LPP (Reserved, House, Sinsay и Cropp). В мола вече присъстват популярни брандове като Zara, H&M, LC Waikiki, Berska, Pull & Bear, C & A, Stradivarius, New Yorker, US Polo, Kenvelo, Orsay и Tom Tailor.

Освен това първият етаж на търговския център вече ще разполага с нови ресторанти с тераси, нови магазини, многофункционален развлекателен център с електронни и аркадни игри, билярд, боулинг, спортен бар и др.

Той ще включва и първото VIP мултиплекс кино в Румъния, което ще разполага със 7 зали и най-модерните технологии, съобщават румънски медии.

Catinvest започна и изграждането на самостоятелна сграда със смесено предназначение, разположена между главния паркинг на мола и хипермаркет на Kaufland. Тя ще включва 12 000 кв. м търговски обекти, около 15 000 кв. м офиси клас А и повече от 700 подземни паркоместа.

Новата сграда ще свързва пряко магазина Kaufland със съществуващата зона за търговия на дребно, като създава обединена зона за търговия на дребно с обща площ над 110 000 кв. м. Откриването й е предвидено за второто полугодие на 2018 г.

"Electroputere Parc е изключителна локация с огромен потенциал за развитие, тъй като е сред малкото, ако не и единствените търговски центрове в страната, с изключение на Букурещ, която е толкова добре разположена в града, предлагайки на хората бърз и лесен достъп до голяма търговска зона.

Разширяването и развитието на помещенията са естествена стъпка, част от по-широката стратегия на Catinvest за разширяване на търговските площи в нашето портфолио, за да даде на хората повече възможности за пазаруване и развлечение", каза Бертран Като, президент на Catinvest Group.

Френската група за недвижими имоти придоби търговския център през септември 2016 г. Тя оперира на румънския пазар от 2003 г. и в момента притежава 4 мола в северната ни съседка - два в Букурещ, един в Крайова и един в Констанца.

Компанията е собственикът и мениджър на други търговски центрове в Източна Европа, сред които са такива в унгарската столица Будапеща, и в чешкия град Пилзен. Catinvest има бизнес и във Франция, свързан с жилищни и търговски центрове. Компанията притежава и управлява повече от 500 000 кв. м във Франция и Източна Европа.