На официална церемония днес Cordeel България направи първа копка на новия логистичен и административен център, който се изгражда по поръчка за Orbico България в североизточната част на София. Инвестицията в базата е на стойност 52 млн. лв. и тя ще се превърне в най-голямата база на хърватската компания в Европа с площ от 57 декара, като това е и най-мащабната инвестиция на хърватска компания в България.

Проектът се осъществява на принципа на изграждане по поръчка и лизинг и ще включва складови и офис площи и необходимата инфраструктура. Центърът ще се изгради върху терен, собственост на Cordeel България, а срокът, в който той трябва да бъде завършен, е година и половина. Капацитетът на складовите площи ще е от 45 хил. палетоместа, а 38-те складови рампи ще могат да товарят по сто камиона дневно.

Tesy инвестира 7 милиона лева в нов логистичен терминал

Tesy инвестира 7 милиона лева в нов логистичен терминал

Компанията очаква приходи от €79 милиона през тази година

"Това е най-големият ни логистичен център в Европа", каза по време на церемонията председателят на съвета на директорите на Orbico България Бранко Роглич. "Надявам се той да е достатъчен за растящия ни бизнес в страната."

Orbico е един от най-големите дистрибутори в Европа, който стъпва на българския пазар преди 17 години, започвайки "от нулата", по думите на Роглич. През миналата година тя е увеличила броя на служителите си с повече от 20%, като днес за нея работят над хиляда служители. С почти същият темп са нараснали и приходите ѝ, които възлизат на 10,6 млн. лв. при печалба от 833 хил. лв. (ръст от почти 30% на годишна основа).

Pepco отвори логистичен център за €85 милиона, който ще зарежда магазините й у нас

Pepco отвори логистичен център за €85 милиона, който ще зарежда магазините й у нас

Компанията планира да има над 60 магазина в България до 2021 година

"Благодарение на българите и на лидерите в компанията тук, ние сме много доволни от постигнатото през годините", каза Роглич. "Освен бизнеса си, ние изграждаме много добро приятелство между България и Хърватия, а днес включваме също и Белгия. Това е една нова Европа, която расте заедно."

От друга страна, Cordeel присъства от малко повече време в България, като за двете десетилетия на местния пазар компанията е реализирала над 80 проекта (включително Bulgaria Mall и Infinity Tower) и има осем награди "Сграда на годината".

Най-големият логистичен център в България стана още по-голям

Най-големият логистичен център в България стана още по-голям

С разширението общата площ на комплекса на Kaufland е 390 хиляди квадратни метра

"Ние гарантираме, че центърът ще отговаря на европейските стандарти за съвременно строителство", каза управляващият директор на Cordeel България Владимир Андреев. "Изграждаме проекта върху собствен терен, прилагайки познанията ни за спецификите на местния пазар, в комбинация с ноу-хауто и дългогодишния опит на компаниите от групата Cordeel в Европа."