"Уолтопия" инвестира в две мащабни съоръжения за активно забавление в България"". Едното ще предостави безопасен полет над избрана забележителност, а другото - забавление за децата в нов за света формат.Инвестицията е за 2 милиона лева.

Какви са съоръженията, които ще бъдат построени?

Едното ще представлява атракционен комплекс (Adventure Hub), съчетаващ в себе си различни забавления. Всъщност най-впечатляващото си съоръжение компанията избира да покаже за първи път именно в България. То е с огромен мащаб и включва въжен парк, Ролглайдер, детски стени за катерене, които са съчетани във форма на гигантско дърво. Според "Уолтопия" подобна атракция привлича и много гости към града.

Другото въоръжение е Ролглайдер за свободно летене, което няма аналог. Той може да бъде построен навсякъде - между дърветата на градски парк, около крепости, над каньони, морета и т.н.

От "Уолтопия" обявяват, че търсят проактивни екипи от български общини, които да пожелаят атракционите да бъдат реализирани на тяхна територия. "Уолтопия" ще произведе, инсталира и поддържа съоръженията напълно безплатно. Компанията поема и ангажимент да осигури безопасното им опериране.

Компанията е изградила над 1800 съоръжения за Активно забавление за хората в над 75 страни по света. У нас, обаче, обектите на компанията се броят на пръстите на едната ръка.