От днес българският оператор стартира 4G мрежата си в София, Перник, Враца, а след месец – в началото на летния сезон, всички потребители по Черноморието, включително градовете Варна, Бургас и курортите, ще могат да използват LTE технология от VIVACOM.

В средата на юни ще стартира мрежата в Пловдив и Русе, а до началото на септември тази година пълно покритие ще имат повече от 450 населени места, включително и 44-те най-големи града в цялата страна.

Към тази дата 4G мрежата на VIVACOM ще е достъпна за 4 500 000 български граждани.

Благодарение на новата технология абонатите на телекома ще могат да използват значително по-високи скорости за мобилен интернет, както и да отварят сайтове и приложения до 5 пъти по-бързо в сравнение с 3G технологията.

“Фокусираме се изцяло върху високото качество на услугата, което ще предложим на нашите крайни потребители и това беше водещо през цялото време на проектиране и изграждане на мрежата. Искаме да стартираме мрежата в дадено населено място тогава, когато сме осигурили пълно покритие и можем наистина да предоставим на нашите абонати високите скорости, които 4G технологията предоставя”,  сподели главният технически директор на VIVACOM Радослав Златков по време на представянето на мрежата.