Производителят на бутилирана вода "Девид" ЕАД има нов финансов директор. На поста застава Лидия Тасева-Пеева. Тя е работила финансист в PricewaterhouseCooper в продължение на 15 години, където последно е заемала позицията старши мениджър.

Работата ѝ до момента включва управлението на финансовите резултати и инвестиции за международни компании в различни отрасли, включително сектора на бързооборотните стоки, недвижими имоти, промишлено производство и комунални услуги.

Лидия Тасева-Пеева е възпитаник на Софийския университет със специалност "Финанси, банково дело и бизнес администрация", дипломиран експерт-счетоводител в България и член на Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители във Великобритания (ACCA, една от най-големите международни финансови асоциации).

"Девин" има нов изпълнителен директор

"Девин" има нов изпълнителен директор

Начело на компанията застава Борислава Налбантова

Назначаването ѝ на позицията на финансов директор идва след като в началото на април Борислава Налбантова стана изпълнителен директор. Преди това Нелбантова беше главен финансов директор.

"Девин" ЕАД е основана през 1992 година, като първоначално е създадена като публично-частно партньорство между физически лица и община Девин. През 1999 година фирмата е преобразувана в акционерно дружество със 100% частен капитал. Към момента компанията е лидер на пазара на бутилирана вода в България и е ексклузивен дистрибутор на енергийните напитки Red Bull и плодовите сокове Granini за България.

В края на 2016 година белгийската група Spadel придоби "Девин". Тогава компанията стана мажоритарен собственик с дял от 93,29% от акциите, като преди това те бяха собственост на Advert International. Сделката тогава беше на стойност от €120 милиона.