Българският производител на бутилирана вода "Девин" има нов изпълнителен директор. От началото на април начело на дружеството застава Борислава Налбантова. Тя е част от екипа на компанията от 2010 година, когато е назначена като главен финансов директор. 

От "Девин" посочват в официално съобщение, че тя участвала в редица ключови проекти, включително и продажбата на бутилиращата компания от американския инвестиционен фонд Advent на белгийската група Spadel през 2017 година. Борислава ще води екипа на компанията, който наброява над 500 души в цялата страна.

"Имам удоволствието да поема ръководството на отлично синхронизиран екип, който е доказано ориентиран към резултатите.  Нямам съмнение, че макар и в непредсказуема ситуация като настоящата, всички служители на "Девин" и "Атлантик Дивайн" са мобилизирани и работят за преодоляване на предизвикателствата в тясно сътрудничество с нашите партньори по цялата верига на доставка. Заедно сме предприели мерки за продължаване на работата, за да обезпечим нуждите на крайните ни потребители в тези извънредни времена", каза Борислава Налбантова, изпълнителен директор на Девин ЕАД.

"Девин" инвестира €17 милиона в нов автоматизиран логистичен център

"Девин" инвестира €17 милиона в нов автоматизиран логистичен център

Компанията ще подмени и две от производствените линии, за да увеличи капацитета си

"Девин" е основана през 1992 година, като първоначално е създадена като публично-частно партньорство между физически лица и община Девин. През 1999 година фирмата е преобразувана в акционерно дружество със 100% частен капитал. Към момента компанията е лидер на пазара на бутилирана вода в България и е ексклузивен дистрибутор на енергийните напитки Red Bull и плодовите сокове Granini за България.

В края на 2016 година белгийската група Spadel придоби "Девин". Тогава компанията стана мажоритарен собственик с дял от 93,29% от акциите, като преди това те бяха собственост на Advert International. Сделката тогава беше на стойност от €120 милиона.