Мащабни промени в ръководството си обяви Aurubis. Мениджър с ръководен опит в редица големи компании ще застане начело на световния доставчик на цветни метали, а новият главен оперативен директор идва от българското подразделение на групата - "Аурубис България", най-голямата фирма у нас по приходи.

Роланд Харингс отстъпва CEO позицията на д-р Торалф Хаг от 1 септември след преходен период, който започва от юли. Новият главен изпълнителен директор е завършил бизнес науки, като той е бил част от компанията и по-рано - като главен финансов директор през 2002-2005 г.

Снимка 670686

Източник: Aurubis

Освен това биографията му включва ръководни позиции в ThyssenKrupp, швейцарската фармацевтична Lonza Group и Voith Group, където също е бил CEO.

Най-големият производител на мед в Европа Aurubis ще загуби €185 милиона, заради измама

Собственикът на най-голямата компания у нас ще претърпи загуби за €185 милиона, заради измама

едица скандали разтърсиха глобалната индустрия за метали през последните години

Българската връзка

Надзорният съвет на Aurubis назначи и нов главен оперативен директор - Тим Курт, който до момента беше CEO на "Аурубис България". Той е в групата от 2006 г., като е заемал и вицепрезидентски пост.

Извън Aurubis кариерата му включва позиции в Unilever и Numico, а освен това е президент на Германо-българската индустриално-търговска камара.

Снимка 670687

Източник: Aurubis

"Тим Курт извърши забележителна работа за развитието на завода в България. Неговият богат опит го прави идеалния кандидат за поемане на отговорностите за важни сегменти от мрежата от металургични производства на Групата", е цитиран в официалното съобщение да казва д-р Фриц Варенхолт, председател на надзора на Aurubis.