Международният доставчик на системи и решения в телекомуникационния сектор Intracom Telecom, който развива дейност и на българския пазар, открива офис в Италия. Компанията вече е регистрирала дъщерно дружество в страната, като тя ще бъде базирана в Милано.

Офисът ще предлага услугите маркетинг, продажби и поддръжка на пълното портфолио от услуги и продукти на Intracom Telecom Group. В това число влизат решения в областта на безжичния достъп и предаване, телекомуникационен софтуер, IoT продукти и решения за умен град.

"Основаването на дъщерното дружество допълнително ще засили присъствието на компанията ни на важен и бързоразвиващ се пазар като Италия - третата най-голяма икономическа сила в Европейския съюз. Intracom Telecom доставя и поддържа мрежи в Италия от 2014 година, като специализира в областта на ултра-широколентовата интернет връзка за абонати в провинцията", посочва Джон Тенидис, който е маркетинг директор за безжични решения в компанията.

Intracom Telecom Group развива дейност в областта на телекомуникациите от 40 години, като централният ѝ офис се намира в Гърция.

Тя работи на редица пазари в Европа, Азия и Африка. Компанията обслужва над 100 клиента в повече от 70 държави по света.

Българското дъщерно дружество на групата Intracom Bulgaria е основано през 1995 година. Едни от основните партньори на фирмата са компании като Cisco, HP, Oracle и други. В офиса в София работят над 50 специалисти.