Новият главен изпълнителен директор на bTV Media Group Мартин Швехлак е освободил досегашния директор "Новини, актуални предавания и спорт" Венелин Петков, съобщиха от медията. На негово място е назначен водещият на сутрешния блок Антон Хекимян. Има и още една промяна: Христо Хаджитанев ще замести Маргарита Александрова като директор "Програма".

Обяснението за решението е нуждата от "увереност, че целият мениджърски екип ще приеме планираните промени и ще работи за изпълнението на бизнес целите", каза Любош Йетмар, главен изпълнителен директор на СМЕ България.

"През 2020 година bTV трябваше да адаптира програмата си към COVID-19 пандемията, което доведе до по-малко инвестиции в съдържанието и загуба на зрители. Основната ми цел е да обърна тази тенденция като модернизирам програмата и съдържанието и работя за повече разнообразно ТВ развлечение и висококачествени новини по всичките ни канали", каза Мартин Швехлак, главен изпълнителен директор на bTV Media Group.

Швехлак застана начело на bTV преди седмица. От октомври т.г. bTV Media Group, като част от CME Group, има нов собственик - фондът PPF на чеха Петр Келнер, който придоби и бизнеса на Telenor в България и още четири държави в региона.

Начело на българското подразделение бе поставен Любош Йетмар, а бившият главен изпълнителен директор на "Нова броудкастинг груп" Дидие Щосел пое ръководството на групата на четири други пазара извън българския.