Българският телекомуникационен оператор Vivacom ще има нов главен изпълнителен директор от началото на следващия месец. Днес собственикът на компанията United Group обяви в съобщение до медиите, че назначава на позицията Николай Андреев от 1 декември 2021 година.

Николай Андреев - настоящият главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп, най-голямата мултиплатформена медийна компания в България, част от United Media, медийното подразделение на United Group - поема поста от Атанас Добрев, който обяви своето оттегляне през август.

Освен на оператора, United Group сменя и ръководителя на другата си компания у нас - Нова Броудкастинг Груп. От дружеството съобщи, че Дирк Геркенс, Директор "Програмиране, продукция и рекламни продажби" на United Media, е назначен за главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп. Геркенс, чийто професионален опит включва позиции като главен изпълнителен директор на RTL Klub и главен изпълнителен директор на TV2 в Унгария, ще съчетае новите отговорности с лидерската си роля в United Media.

Vivacom и United Group получиха разрешение от Брюксел за сделката

Vivacom и United Group получиха разрешение от Брюксел за сделката

Българският оператор ще има нов собственик срещу €1,2 млрд.

"Имаме удоволствието да обявим имената на двама утвърдени мениджъри. Ники е всестранно развит професионалист, с доказани лидерски качества в различни индустрии. Той свърши изключителна работа за развитието на Нова Броудкастинг Груп, до днешния успех на компанията. А Дирк е високо ценен европейски телевизионен мениджър с над 25-годишен опит в тази сфера", казва главният изпълнителен директор на United Group Виктория Боклаг в прессъобщението.

"От името на борда на компанията, искам да благодаря на Атанас за развитието на Vivacom под негово ръководство през последните осем години и половина, както и за успешното интегриране на компанията в United Group. Радвам се, че назначаваме много успешен лидер от групата, който да продължи работата му", заявява още тя.

Дирк Геркенс става главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп

Източник: UG

Дирк Геркенс става главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп

Боклаг изрази увереност, че с новите главни изпълнителни директори Vivacom и Нова Броудкастинг Груп ще надградят успеха, който имаха през последните години. "Българският пазар и нашият бизнес тук са много важни за United Group. Сигурна съм, че развитието и на Vivacom, и на Нова Броудкастинг Груп ще продължи да се разгръща все по-силно" - каза още тя.

"24 часа": United Group е постигнала споразумение за придобиване на "Нова Броудкастинг Груп"

Новият собственик на Vivacom може да придобие "Нова телевизия"

Само година и половина след като медийната група смени собственика си

Николай Андреев се присъединява към Нова Броудкастинг Груп през 2009 година като главен финансов директор, а през 2019 година поема управлението на компанията. Преди това е бил финансов директор и директор "Връзки с инвеститорите" в Девин АД. Заемал е различни ръководни позиции за България и страните от Централна и Южна Европа в международната корпорация Юниливър.

През 2014 година печели отличието "Най-добър финансов директор" на годишната церемония на Форума на финансовите директори на EY и Forbes за неговите професионални постижения и за приноса му към развитието на професията. Николай Андреев е магистър по финанси.

Дирк Геркенс се присъедини към United Group миналата година и е част от Борда на директорите на United Media. Той участва пряко в управлението на Нова Броудкастинг Груп, след като компанията беше придобита от United Group преди почти една година.