Чашата кафе е част от сутрешния ритуал на голяма част от хората. И не само на сутрешния. Ето защо е важно човек да знае добре как да подбира, да купува и да съхранява само най-качественото такова. От Business Insider посочват основните грешки в тази посока, които всеки почитател на горещата напитка трябва да избягва.

Да не държиш на прясното кафе, както на пресните плодове и зеленчуци

Уил Корби, който е ръководител на платформата Pact Coffee, обяснява, че независимо под каква форма е - на зърна или смляно, кафето не е дълготраен продукт. Причината е, че с времето то губи качествата си.

Да ползваш един и същи пакет за по-дълго от месец

Този съвет е свързан с предходния. Корби казва, че човек трябва да си купува толкова големи разфасовки, които може да изпие в рамките на 2-3 седмици.

Да не избирате внимателно кафето на зърна според вкуса си

Вкусът на готовото кафе зависи до голяма степен от големината и качеството на кафените зърна. По думите на Корби малките зърна са характерни с по-горчивия си вкус. Големите пък имат леко кисел вкус. Ето защо той съветва да се прави микс от различните сортове.

Да варите кафето за по-малко от 4 минути

Бързото приготвяне на кафе няма не гарантира най-доброто качество и вкус. Експертът съветва приготвянето да е в рамките на не по-малко от 4 минути.

Да не измивате добре кафеварката

Независимо дали става въпрос за кафеварка или кафе машина, те трябва да са добре измити. Причината е, че остатъците от предишни ползвания развалят вкуса на кафето.

Да добавяте мляко и захар

По думите на Корби овкусяването на кафето само по себе си не е нещо лошо. Според него обаче хората ползват подобни добавки, за да "маскират" вкуса на недостатъчно доброто кафе, а ако то е достатъчно качествено, млякото и захарта няма да са нужни.