От най-голямата борса за криптовалути по отчетени обеми на търговия Binance обявиха, че организират уебинар в България, предназначен за напълно начинаещи. В него от крипто борсата щее запознаят желаещите с този нов вид инвестиция. Първото събитие ще се проведе на 31 август.

"Търгуването с криптовалути става все по-популярно в последните години и дори се е превърнало в основен доход на много хора. Масово обаче все още се наблюдава недоверие към този тип инвестиции", казват от Binance.

От борсата за криптовалути заявяват, че ще работат за подобряване на крипто и блокчейн осведомеността в България, като осигурят актуална и подробна информация за крипто пазара на достъпен език. Според специалистите липсата на достатъчно ресурси на достъпен български език е основна част от проблема.

Проблемите на Binance

През юни 2021 година борсата  беше забранена от британския финансовия регулатор.Според органа Binance не е била упълномощена да прави бизнес в Обединеното кралство и дейността й не е била регулирана. Забраната се отнасяше за дружеството Binance Markets Limited.

Британският финансов регулатор забрани най-голямата борса за криптовалути Binance

Британският финансов регулатор забрани най-голямата борса за криптовалути Binance

Въпреки рестрикциите потребителите все още имат право да използват уебсайта за покупка и продажба на криптовалути

Регулаторният надзорен орган издаде предупреждение за потребителите за Binance.com, като ги посъветва да бъдат предпазливи по отношение на рекламите, обещаващи висока възвръщаемост на инвестициите в криптоактив.

Това не беше първият път, в който Binance е била подлагана на контрол от регулаторите по отношение на глобалните си операции. Едно от предприятията на компанията в САЩ - Binance Holdings, също беше обект на разследване от Американската комисия по ценни книжа и борси.

САЩ започнаха разследване срещу Binance

САЩ разследват най-голямата борса за търговия с криптовалути

Заради съмнения за пране на пари и данъчни престъпления

Обучението на българите

Според Binance доста от хората, които се занимават с крипто търговия у нас, се информират за случващото се от чуждестранни страници. От крипто борсата  ще предлагат услугите си, обученията си и информационните си материали на български език.

Друга стъпка, която Binance ще предприеме за обучаването на българите в крипто търговия е организиране на онлайн, присъствени събития и уъркшопове. Те ще са предназначени специално за българската публика и в комбинация с безплатните образователните ресурси на Binance Academy.

Капитализацията на крипто пазара пада отново под $1 трилион

Капитализацията на крипто пазара пада отново под $1 трилион

Биткойн и Ethereum се върнаха в низходяща позиция във вторник