На границата на Катар със Саудитска Арабия няма нищо особено. Само пустиня, докъдето ти стига погледът. Или поне доскоро беше така, докато нещо много различно се появи в средата на това нищо: огромен, блестящ луксозен хотелски комплекс и тематичен парк в него, разказва CNN.

Само от това можем да разберем, че Hilton Salwa Beach Resort & Villas изобщо не е обикновен хотел. Погледнато от въздуха комплексът прилича на крайбрежен град - това е един от най-големите курорти в Близкия изток.

При отварянето си хотелът се превръща в хит сред местните жители. Съвсем наскоро това беше популярна дестинация за посетители и бизнес пътници от този регион. Hilton Salwa Beach разполага с 84 вили с две до четири спални, със самостоятелни басейни и директен достъп до плажа с бял пясък (цени от 1500 щатски долара на вечер). Има 31 апартамента и вили в арабски стил, докато основният хотел разполага с 246 стаи и апартамента.

Европа доминира в класацията за най-добрите нови хотели в света: Кои са предложенията?

Европа доминира в класацията за най-добрите нови хотели в света: Кои са предложенията?

Най-евтините нощувки започват от 350 евро

Има 20 заведения, включително седем гурме заведения за хранене, включително кухня от Близкия изток, италианска и китайска кухня, спа център, спортни игрища, плувни басейни, заобиколени от градини, корпоративни съоръжения и яхтено пристанище.

Ако това не е достатъчно привлекателно за вас, там се намира най-големият тематичен парк в Катар, с десетки атракции.

Луксозният комплекс е построен върху 320 хектара пясъчна земя на около 100 километра югозападно от Доха- стратегическо разположение, така че да привлича посетители както от Катар, така и от Саудитска Арабия.

Строителството започнало през 2015 г. и последният етап преди отварянето беше фокусиран подобрените мерки за здраве и безопасност, заради Covid-19.

В сърцето на курорта се намира аквапаркът Desert Falls. Той разполага с множество детски басейни и водни съоръжения, както и близо 30 атракции и пързалки.

Разбира се в Катар няма недостиг на луксозни курорти. Сред тях са W Doha, Mandarin Doha, Sharq Village and Spa на Ritz-Carlton, Banana Island Resort и др.