Концепцията за космически туризъм за мнозина може и все още да звучи само като научна фантастика, но истината е, че плановете ва ваканция извън Земята вече са в ход. Orbital Assembly Corporation е клифорнийски стартъп за строителство в междупланетното пространство. Наскоро компанията обяви, че започва изграждането на първия в Галактиката космически хотел.

Той ще приема "галактически стопаджии" от 2026 година, съобщи Interesting Engineering.

Джон Блинкоу, който е главен изпълнителен директор на Orbital Assembly, разказва пред The ​​Washington Post, че пандемията е отложила първоначално определения срок през 2025 година. Но той вярва, ще отнеме само година-две да бъде сглобена първата станция Voyager, където хотелът ще се помещава.

Туристите ще трябва да преминат известно обучение - както за безопасност, така и за физическа подготовка, преди да се качат на совалката SpaceX Starship, която ще ги отведе до станция Voyager. Хотелът е с капацитет да приеме 280 гости и 112 членове на екипажа.

3,2,1: този път Великобритания ще изпрати (първата си) ракета в Космоса преди САЩ

3,2,1: този път Великобритания ще изпрати (първата си) ракета в Космоса преди САЩ

Ракетата с приказно име Virgin craft Cosmic Girl трябва да излети от Острова през следващите няколко седмици

Станцията няма да приема само "галактически стопаджии", но и учени, които изследват Космоса, и други професионалисти. Те включват световноизвестни готвачи, с които Блинкоу планира да работи и които ще имат шанса да изградят (електрически и без огън) кухни за космическата станция.

Колко ще струва?

Едно пътуване до първия космически хотел ще струва $5 милиона за около 3 дни и половина в орбита около Земята. Тази сума може да ви звучи доста голяма, но всъщност е значително по-ниска от други предстоящи възможности - например, първият бъдещ екипаж за космически полет плати $55 милиона за билет за пътуването с Axiom Space до Международната космическа станция за осем дни.

Мисията на Voyager Station е да приеме онези хора, които проявяват интерес да видят Космоса и да им осигури изживяване, по-комфортно от това, което Международното пространство може да предложи.

Депозитът за космическото настаняване варира от $62 000 до $180 000. А най-хубавата част е, че гостите на хотела ще могат да излизат на "космически разходки".

Том Круз и Axiom в общ проект за изграждане на филмово студио в космоса

Том Круз и Axiom в общ проект за изграждане на филмово студио в космоса

То ще бъде "прикачено" към Международната космическа станция