Голяма част от хората ограничиха почивките и летните си отпуски с настъпването на пандемията. 2022 година идва с прогнози за края на пандемията. Докато това стане ето няколко предложения за нови места за почивка в Европа, събрани от Forbes.

Хотел Palasa Beach, Албания

Хотелът ще отвори врати на Албанската Ривиера през 2022 г. Все още не ясна точната дата, но се знае, че ще бъде разположен на брега на морето и ще предлага 142 стаи и апартаменти и пет частни вили.

Хотел Sommero, Норвегия

www.sommerrohouse.com

Sommerro ще предлага на гостите си 231 стаи и се очаква да отвори врати в норвежката столица Осло през септември 2022 г. Дизайнът ще бъде в духа на 30-те години на миналия век, но ще разполага с басейн и сауна на покрива. Новият хотел е попълнение в престижната колекция на Preferred Hotels & Resorts.

Lesante Cape, Гърция

www.lesantecollection.gr

Той ще е разположен на йонийския остров Закинтос и ще отвори врати за своите гости през май 2022 г. Ще се намира на брега на морето в село Акротири близо до град Закинтос. Петзвездният хотел ще разполага с 55 апартамента, 10 вили, уелнес център.

Gleneagles Townhouse, Шотландия

A render of a member's space at Gleneagles Townhouse

gleneagles.com/townhouse/

Един от най-очакваните хотели на 2022 г., определено ще е Gleneagles Townhouse. Планира се хотелът да преобрази шотландския град Единбург. Ще предлага 33 стаи, работещ целодневно ресторант, клуб само за членове и бар на покрива.

ON Residence, Солун

www.onresidence.gr

Новият хотел ON Residence в Солун ще бъде реализиран от една от най-старите хотелски вериги в Гърция, която работи от 1925 г. Той ще е бутиков, ще предлага 60 стаи, луксозен ресторант.

The OWO, Англия

Старото военно министерство на Лондон тази година се превръща в дългоочакван нов хотел. В края на 2022 г. историческата сграда ще бъде отворена като хотел The OWO със 120 стаи и апартамента, 85 уникални резиденции и 11 ресторанта и бара.

Хотел La Palma, Италия

През април 2022 г. Hotel La Palma отваря врати на остров Капри. Ще разполага с 50 стаи, а ресторантът ще работи с известния готвач Дженаро Еспозито.

La Zambra, Испания

Открит за първи път през 1984 г., легендарният хотел Byblos на Коста дел Сол ще се бъде обновен и ще отвори врати под името La Zambra. Ще предлага на гостите си 197 стаи, 3 басейна; и уелнес център Наблизо има две голф игрища.

Lanserhof Sylt, Германия

източник: lanserhof.com

Lanserhof Sylt ще отвори врати тази пролет в Силт, близо до границата с Дания. Инвестирани са над 120 милиона евро за строежът му. Той ще предлага 55 стаи ще бъде проектиран от световноизвестния архитект Кристоф Ингенховен с устойчиви материали, включително слама.

COMO Le Montrachet, Франция

Хотелът отваря врати в района на Кот д'Ор в Бургундия през 2021 г. Ще има 31 стаи, разположени в четири исторически сгради от осемнадесети век.