Италианската компания, известна с производството на алкохолни напитки Davide Campari-Milano SpA постигна предварително споразумение за продажба на историческата вила Les Cedres на Френската Ривиера. Договорената цена е 200 милиона евро или 221 милиона долара, а купувачът е неизвестен, пише Bloomberg.

Вилата бе сред активите, които италианската група Campari придоби чрез покупката на френския бранд известни ликьори Grand Marnier през 2016 година. По план сделката трябва да приключи до края на октомври, като за финализирането ѝ има определени условия. Едно от тях е да се изнесе член на семейството, който управлява Grand Marnier.

Цената е доста под първоначално обявената от 350 милиона евро от агенцията за недвижими имоти Savills. Семейството, наричано Марниер-Лапостол притежава Villa Les Cedres на френското крайбрежие на град Сен-Жан-Кап-Ферат от 20-е години на миналия век. Преди него вилата е притежавана от краля на Белгия крал Леополд II.

Заобиколен от 140 000 квадратни метра ботанически градини, луксозният имот е разположен на полуостров, който се намира в Средиземноморието между Ница и Монако. Градът-държава е бил дълго време дом на известни богаташи, включително съоснователят на Microsoft Пол Алън, композиторът Андрю Лойд Уебър и фамилията Ferrero, известна с шоколада Nutella.

Когато Les Cedres бъде продадена, планът за разпродаването след придобиването на Grand Marnier ще бъде "практически завършен", казват от Campari.

Съгласно условията за придобиването на Grand Marnier, Campari ще запази 80 милиона евро от сумата от продажбата на имота, а останалите средства ще бъдат разпределени за акционери на френския производител на напитки, повечето от които са членове на семейството на Марниер-Лапостол.