Българската банка за развитие продава цял недостроен жилищен комплекс в Пловдив, става ясно от нейно обявление. Началната тръжна цена на "Комплекс Колодрума" е 33 016 200 лева.

Според "Марица" сумата е рекордна за Пловдив.

Хотели за над 36 милиона лева - на търг: ЧСИ търси близо 17 милиона лева за най-скъпия от тях

Хотели за над 36 милиона лева - на търг: ЧСИ търси близо 17 милиона лева за най-скъпия от тях

От 173 хиляди до десетки милиони - кои хотели се продават

На търг отива поземлен имот с площ от около 7 декара, разположен на "Асеновградско шосе" 4 - близо до зала "Колодрума". На това място още преди повече от 10 години започна строителството на жилищните сгради, като то на няколко пъти спираше на фона на влизането и излизането на инвеститори.

Строящият се комплекс в началото на 2012 г.

Източник: Google Street View

Строящият се комплекс в началото на 2012 г.

В крайна сметка ББР придоби имота и построените върху него сгради, след като софийската "Глобал лизинг консулт енд практис" не успя да изпълни ангажиментите си към банката. Макар и да се води завършен на груб строеж и да няма Акт 16, "Комплекс Колодрума" вече се предлагаше на потенциални купувачи на жилища под тепетата.

Снимка 665865

Източник: ББР

Сега той трябва да бъде довършен от нов собственик. Срещу многомилионната цена той получава над 200 апартамента, офиси, повече от 80 надземни паркоместа. Сградите в комплекса са с различна височина - от 4 до 16 етажа, като в най-голямата има 76 самостоятелни обекта.

Снимка 665864

Източник: ББР

За да се затвори сделката ще са нужни изрични писмени съгласия от строителя на обекта "Сиенит строителна група" АД, строителния надзор "Строителен консултант" ЕООД и инвеститорския контрол "АГМ Инженеринг" ЕООД.

Търгът ще се проведе на 16 юни.