Комплекс от три големи сгради с обща площ от почти 62 хиляди квадратни метра ще бъде построен в Москва, като фасадите на сградите на жилищния комплекс ще имат вълнообразна форма.Това съобщиха от Московския комитет по архитектура, пише ТАСС.

"Жилищният комплекс по програмата за обновяване в Москва ще има необичайни вълнообразни фасади, изразени от триъгълни еркери и лоджии. Три сгради с обща площ от около 62 хиляди квадратни метра ще бъдат организирани според принципа на блоково развитие", обяснява главният архитект на Москва и първи заместник-председател на Московския комитет по архитектура Сергей Кузнецов.

Какво е да живееш в луксозен дом в небостъргач - оказва се, че има и недостатъци

Какво е да живееш в луксозен дом в небостъргач - оказва се, че има и недостатъци

Каква е цената на най-скъпия апартамент в небостъргач в Русия

По думите му, жилищата които се строят, най-общо могат да бъдат описани като спокойна, качествена архитектура, фокусирана максимално върху ергономията и комфорта.

На улица "Николай Химушин" в Москва се издигат три нови сгради наведнъж, които ще имат подчертана пластика на фасадите. Облицовката ще бъде изпълнена с декоративни тухлени плочки, метални касети и плочи от гранитогрес. Както се посочва от изпълнителите на проекта, те планират да построят жилищен комплекс с подземен паркинг в източната част на Москва.

Проектът е разработен от компанията "Сармат", съгласно концепцията на архитектурно бюро Citizenstudio. Комплексът ще се състои от осем секции, обединени в три многоетажни сгради.

Елитните жилища в близост до Кремъл поскъпнаха с над 60%, каква е зашеметяващата им цена

Елитните жилища в близост до Кремъл поскъпнаха с над 60%, каква е зашеметяващата им цена

Колко струва апартамент от 90 кв. метра на 10 минути пеша от Кремъл?

Стените откъм улицата ще бъдат обицовани с теракот, а светлите фасади ще излизат към двора. Домовете ще се изграждат според новия стандарт, включително като се вземат предвид принципите на безбариерна среда - няма да има разлики във височината от входа на блока до входа на асансьора.

Освен това, някои апартаменти са предвидени за удобно живеене на хора с ограничена подвижност. Те ще имат редица допълнителни функционалности, включително широки врати, комбинирана разширена баня с парапети, големи дневни стаи.

Новият руски инфраструктурен мегапроект - за около 30 милиарда долара

Новият руски инфраструктурен мегапроект - за около 30 милиарда долара

Какво предвижда строителството