Няма такова нещо като безплатен обяд. Анонимен участник в търг плати рекордните 19 милиона долара за частен обяд с легендарния инвеститор Уорън Бъфет. Инициативата е част от търг за обяд с Бъфет, организиран в сътрудничество с eBay и организация с нестопанска цел, която се с бедността и глада Glide Foundation.

Наддаването за така нар. Power Lunch започна от 25 000 долара на 12 юни и завърши с 19 000 100 долара от анонимен участник в петък, според съобщение на eBay. Огромната сума тази година е над четири пъти по-голяма от печелившата оферта от 4,5 милиона долара през 2019 г. - последният търг преди пандемията Covid-19. Победителят за 2019 г. беше крипто предприемачът Джъстин Сън.

Мистериозният победител ще се наслади на частен обяд с до седем гости в Smith & Wollensky Steakhouse в Ню Йорк, казват от eBay.

Това е последната година, в която се провежда тази инициатива. Годишният търг събра над 53 милиона долара за Glide.

Търгът е стартиран за първи път от покойната Сузи Бъфет през 2000 г. От 2003 г. eBay управлява търга.

"Невероятно горди сме, че последният Power Lunch на Уорън Бъфет счупи рекорда за събрани средства за всички времена, като всички приходи подкрепят усилията на Glide Foundation за излизане от кризатаа", каза главният изпълнителен директор на eBay Джейми Янон в съобщението.