Хотелите днес за място за почивка, за отсядане по време на ваканция, за работни ангажименти, както и за разнообразие. Те предлагат от най-луксозните дизайни до автентичен провинциален дух.

Хората ги избират според нуждите и предпочитанията си. Някои сгради, които сега са хотели имат доста мистериозно минало. За такива примери разказва Business Insider.

Alila Fort Bishangarh

Джайпур, Индия

Необходими са 7 години, за да се превърне 230-годишната крепост, разположена на хълм в убежище в селския Раджастан по пътя между Делхи и Джайпур. Новото и древността се срещат в автентични кули и стени, които все още пазят своите отвори за огнестрелни оръжия. Хотелът разполага с 59 апартамента и няколко ресторанта. Бившата тъмница сега има и модерен спа център.

Liberty

Бостън, Масачузетс

Liberty e ироничното название на луксозния хотел Beacon Hill, който през първите 140 години от съществуването си е затвор Beantown. Конструкцията на сградата обаче е поразителна - с кръгли прозорци на четириетажно атриум лоби. Енергията и динамиката на това място се дължат на непрестанните посетители дори само за вечеря, питие или пазаруване.

Снимка 420877

Източник: http://www.zannierhotels.com

1898 The Post

Гент, Белгия

Малкият бутиков хотел е разположен на първите два етажа на бивша пощенска служба, с впечатляваща нео-готическа фасада в тъмни цветове. Интериорът се състои от антични мебели и големи прозорци с изглед към града. На това място сутрините все още започват с домашна закуска и чаша чай от ресторанта на хотела.

Снимка 420881

Източник: Facebook/Detroit Foundation Hotel

Detroit Foundation Hotel

Детройт, Мичиган

Сега градът е станал доста атрактивен заради оживяването си през последните години. Преди не е бил сред първите избори за хотел. Сега обаче историческата централа на противопожарната служба се е превърна в хотел със 100 стаи и любовно писмо до града. Местни дестилатори, пивовари, фермери и производители обединяват усилията си, за да създадат автентични продукти.

Снимка 420885

Източник: Facebook/El Cosmico

El Cosmico

Марфа, Тексас

Малкият изолиран град на изкуството Марфа, известен като средата на нищото в Западен Тексас изобилства от чар и бохемски дух. Това се дължи на 13 красиво реставрирани къщи от епохата на 50-те години на 20-ти век. Отстрани къмпинга изглежда като сезонни юрти и шатри в стил сафари. Там липсата на интернет и телевизия помага на гостите да се отдадат на работа и творческа дейност.