Бяхме сигурни, че легендарните актьори Марк Хамил, Кари Фишър и Харисън Форд ще получат по-високи възнаграждения за „Междузвездни войни: Силата се пробужда” от новобранците Дейзи Ридли и Джон Бойега, но сега вече знаем точно с колко.

Според Mail on Sunday Форд е взел 16,7 милиона паунда за завръщането си в ролята на Хан Соло и ще получи 0,5% от брутната печалба на филма, която се очаква да достигне 1,3 милиарда паунда, пише Business Insider.

Американският актьор вече получи 1 милион паунда обезщетение, след като си счупи крака по време на снимките в Pinewood Studios във Великобритания.

Това означава, че актьорът може да спечели общо 23 милиона паунда или 76 пъти повече от това, което ще приберат от продукцията британците Дейзи Ридли и Джон Бойега.

И двете главни звезди ще получат чек за 300 000 паунда, както и дял от печалбата, когато тя надхвърли 1 милиард долара (671 милиона паунда).

Режисьорът Джей Джей Ейбрамс е взел 3,3 милиона паунда, за да режисира филма и ще получи дял от 2% от брутната печалба на кинолентата. За ролята на принцеса Лея на Кари Фишър са платени 1 милион паунда.

Източник на медийната компания Disney, която е дистрибутор на филма, заяви: „Харисън е ключов за това филмът да работи. Той е връзката между старото и новото поколение. Марк Хамил и Кари Фишър бяха добри, но филмът можеше и без тях. А без Харисън Форд не може”.

Добре е да се отбележи, че за оригиналния филм „Междузвездни войни” от 1977 г. Форд получил едва 7000 паунда, тъй като бил сравнително неизвестен към онзи момент.