Изглежда шефът на Tesla Мъск е намерил купувач за последния си жилищен имот, или поне така твърди той. Според сайтът за недвижими имоти Zillow Мъск е приел оферта за покупка на къщата му в близост до Сан Франциско, Калифорния. Смята се, че все още се уговарят условията за продажба, предава Business Insider.

Имотът се намира в град Хилсбъроу. Къщата е построена през 1912 година и е придобита от шефа на Tesla през 2017 година. Имението е с площ 1500 квадратни метра, има седем спални, десет бани, библиотека, просторна кухня и други.

Цената на сделката не е ясна, но обявата за продажба е на цена от около 32 милиона долара.

Мъск ще продължава да продава акции

Мъск ще продължава да продава акции

Инвеститорите трябва да са готови за волатилност

Мъск продава имотите си вече повече от година. През 2020 година той заяви, че няма да притежава недвижими имоти и ще продаде всичките си жилища. В света на богаташите, Мъск е познат с грандиозните си обещания, но изглежда това ще бъде спазено.

Още през юни, когато къщата на милиардера в Хилсбъроу беше обявена за продажба, Мъск заяви, че това е последният му жилищен имот. Той заявява, че живее в малък дом в Тексас под наем.

Милиардерът многократно е споделял, че чрез продажбата на жилища иска да набере достатъчно капитал, за да финансира мисиите до Марс.