Италианската автомобилна марка "Мазерати" днес стъпи официално на българския пазар. Вносителят "Гранспорт Ауто", представи гамата на производителя в резиденцията на италианския посланик, който е и сред първите купувачи на "Мазерати" у нас.

В България ще се продава цялата гама на производителя, включваща лимузината "Куатропорте", спортният модел "Гранспорт" и кабрио версията му "Спайдър", както и "Купе" GT.

Утре отваря врати и шоурумът на "Мазерати" в България. "Гранспорт Ауто" вече има 12 поръчани автомобила за български клиенти, които предстои да бъдат внесени до края на 2006 г. Плановете на компанията са първата година у нас да бъдат продадени поне 17 автомобила, като сделките растат с една трета всяка година.

Засега интересът е най-голям към модела "Куатропорте". Лимузината, дизайнът на която е дело на "Пининфарина", е оборудвана с осемцилиндров 4.2-литров бензинов двигател с мощност 400 к.с., който може да ускори колата от 0 до 100 за 5.4 сек. Цените на "Куатропорте" у нас ще започват от 267 591 лв. с ДДС и акциз.

=======================================================

Италианската компания "Мазерати" е основана през 1914 г. в Болоня. Сред многото и успехи са поставения световен рекорд за скорост - 246 км/ч. през далечната 1929г. и спечеления световен рали шампионат във Формула 1 през 1957 г. "Мазерати" започва като локален производител, но с течение на времето се превръща в мощен интернационален концерн с представителства в 55 държави на пет континента. През миналата година са били продадени 5500 автомобила от марката.