Aston Martin очаква по-ниски приходи. Компанията заяви, че това се дължи на намаленото търсене в Китай заради коронавируса. Евентуално увеличение на приходите се очаква от новия DBX SUV модел.

Акциите на производителя паднаха с 7,4%, след като компанията заяви, че продажбите ще спаднат през първите шест месеца на 2020 година. Очаква се почти цялата печалба за годината да дойде през второто полугодие, след като започнат доставките на новия модел.

Акциите на Aston Martin спаднаха сериозно през 2018 година, като тогава причината за това беше неяснотата около Brexit и по-малкото продажби на модела Vantage.

Aston Martin влиза в клуба на луксозните SUV-та

Aston Martin влиза в клуба на луксозните SUV-та

Първият такъв автомобил в 106-годишната история на компанията

Главният изпълнителен директор Анди Палмър каза, че моделът DBX се продава добре. Той обаче също така отбелязва, че епидемията от коронавируса може да има неочаквани лоши последици върху резултатите на фирмата.

"Китай е важен регион за нас. Пускането на DBX SUV в Китай ще бъде доста късно през годината, така че се надяваме вирусът да бъде овладян дотогава", каза директорът.

С изключение на DBX доставките се очаква да бъдат "значително по-ниски" в сравнение с миналата година, тъй като Aston Martin се фокусира върху намаляването на инвентара си. Палмър каза, че е жизненоважно компанията да има по-добро съответствие между търсенето и предлагането и че Aston Martin трябва просто да си "вземе лекарството" и да свърши започнатото.

Aston Martin отчете оперативна загуба от 37 милиона паунда миналата година, като приходите на производителя спаднаха с 9%.

Милиардер от Формула 1 купува част от Aston Martin в сделка за $240 милиона

Милиардер от Формула 1 купува част от Aston Martin в сделка за $240 милиона

След като другият кандидат Geely даде заден за споразумение