Cadillac Escalade e брониран автомобил с пулверизатори за лютив спрей за нападение и струва 350 000 долара.

Ако Джеймс Бонд можеше да си избере автомобил сега, то Cadillac Еscaladе щеше да измести неговия Aston Martin, пише CNBC.

Компанията AddArmor, която произвежда модерна технология за сигурност изгради системата на автомобила Escalade с европейско балистично брониране B6, което може да издържи на атака от мощни оръжия, както и да контраатакува с лютив спрей очи.

Снимка 419180

Източник: addarmor.com

Прозорците на колата са направени от двуинчово балестично стъкло, което действа като прозрачна броня и се използва от армията. То предпазва и от мощни оръжия и експлозиви.

Оборудван е с 360-градусова система за наблюдение, която включва и опция за нощно виждане, сателитен комуникационен софтуер срещу заглушаване и активен детектор за откриване на експлозиви.

Автомобилът разполага и със звуково оръдие, представляващо силна сирена, която се чува на специална честота над полицейските сирени. Вратите са с вграден електрошок и могат да ударят натрапника, опитал да ги отвори с 120 волта.

По линиите на покрива над вратите на автомобила има скрити дюзи с лютив спрей, способни да стрелят на два метра разстояние. Освен това автомобилът Cadillac Escalade е оборудван със съоръжение, което да премества пречки на пътя, обикновено използващо се от специалните части в случай на атака.

Гумите също няма да изоставят автомобила при престрелка. Те ще позволят на колата да се движи още близо 50 километра, след като са понесли множество мощни изстрели. А вътре в автомобила има сейфове за заключване на ценности и огнестрелни оръжия.

Снимка 419181

Източник: addarmor.com

Не всичко обаче е броня и военна техника. Cadillac Escalade разполага с 35-инчов HD смарт телевизор, който има достъп до DirectTV, Apple TV и HBO.

Интериорът е доста комфортен, а седалките са от велур и са правени по поръчка. Лампите около бара и хладилника са направени с регулируеми според настроението светодиоди.

Автомобилът е предназначен за висшите позиции в една компания като главни изпълнителни директори и финансовите директори, които търсят сигурност на високо ниво.