В Русия започнаха продажбите на търговска модификация на моделната гама Lada Granta 2022, съобщава пресслужбата на АвтоВАЗ. Моделът се произвежда от дъщерно дружество на АвтоВАЗ АД - ПСА ВИС-АВТО АД. Както каза представител на АвтоВАЗ пред Autonews.ru, става дума за "опростена" версия на автомобила, която няма ABS и въздушна възглавница (тази опция ще се появи в модела в близко бъдеще).

В момента линията на търговските автомобили Lada Granta включва 11 модела с различни видове товарни отсеци, включително отворена страна, разширена платформа, ван с обем 3,5 - 3,9 куб.метра, изотермичен ван и изотермичен ван с хладилен агрегат.

Новите опростени автомобили Lada и тяхната цена

Новите опростени автомобили Lada и тяхната цена

Производството бе засегнато сериозно от санкциите след руската инвазия в Украйна

Всички автомобили са с полурамково оформление със задно пружинно окачване, оборудвани с двойна кабина, двигател с мощност 90 к.с. Товароносимостта на модела, в зависимост от модификацията, варира от 790 до 915 килограма.

"Леките търговски версии на моделната година Lada Granta 2022 са най-достъпното предложение в класа, което е оптимално подходящо за решаване на проблемите на малкия бизнес в градските и селските райони", коментира Дмитрий Костромин, вицепрезидент по продажбите и маркетинга на АвтоВАЗ.

Lada остава само с два модела без участието на Renault

Lada остава само с два модела без участието на Renault

В АвтоВАЗ всички чакат решение на френския президент Макрон

На 15 август АвтоВАЗ възобнови производството и на Lada Niva Travel SUV . Стаав дума за "опростена" версия на автомобила, в която липсват ABS и въздушна възглавница. В същото време в основната конфигурация SUV получи серво управление, предни електрически прозорци, електрическо задвижване и отопляеми външни огледала, наигационна система ERA-GLONASS с механично активиране, система за регулиране на височината на кормилната колона и LED задни светлини.