Следващото поколение на легендарния модел Land Rover Defender ще осигури широк набор от непознати досега модификации и версии. Директорът на подразделението SVO Джон Едуардс намекна, че компанията проучва възможността за създаване на ултралуксозен вариант Defender SVAutobiography и специален модел SVX с висока проходимост.

Но Едуардс подчерта, че засега това не са конкретни обещания, а само идеи: няма никакви точни решения в това отношение, пише Auto Motor und Sport.

Последният Defender напусна поточната линия в Солихъл на 27 януари 2016 гоидна. Преди пускането на нов наследник на модела феновете ще могат да си купят "стари нови " автомобили, реставрирани по програмата Heritage Restoration. Първите доставки ще станат факт през юли. По поръчка британците възстановяват и кросоувъри от фамилията Series.

Снимка 240294

Източник: Auto Motor und Sport

Днешният Defender в изпълнение SVX бе произведен в ограничен тираж от 1300 копия на моделите 90 и 110 през 2008 г. Те се отличават от базовите автомобили с оригиналната защитна клетка, джантите, радиаторната решетка, боядисването и таблетите, както и светодиодната оптика. В новия списък ще бъде добавено и засилено шаси.

Според добре информирани източници следващият Defender в самото начало ще получи четири- и шестцилиндрови дизелови двигатели, а по-късно дори и хибридна версия с възможност за зареждане от битовата мрежа. Както и преди, автомобилът ще се предлага в две версии за дължината на междуосието.

Най-вероятно производството на новия Defender ще се извършва в завода в Нитра, Словакия. Уви, моделът ще трябва да почака. Серийният автомобил ще бъде представен пред британската общественост едва в края на 2018 г., а продажбите на Defender ще стартират в началото на 2019 година.