Tesla намали цените на своите електрически автомобили с цели 6% в Северна Америка след спадът в търсенето в региона през периода на блокирането, предава Reuters.

Освен това Tesla заяви, че услугата за бързо зареждане на Supercharger вече няма да бъде безплатна за новите купувачи на седани Model S и превозни средства Model X спорт (SUV).

Продажбите на автомобили на дребно в САЩ намаляха наполовина през април, спрямо година по-рано, показват данни на J.D. Rower. Въпреки това, продажбите през май вероятно ще се подобрят поради сдържаното търсене и стимулите, предлагани от повечето производители на автомобили, заяви фирмата за анализи.

Фабриките на автомобилната компания в Съединените щати започнаха да се отварят по-рано този месец, като доставчиците също се подготвят да подкрепят автомобилната индустрия, в която работят близо 1 милион души.

Тесла беше принудена за кратко да спре работата си във фабриката във Фремонт, Калифорния, заради заповедта на властите за карантина. Тя възобнови производството си, след като реши спора относно мерките за безопасност с местните власти.

В сряда уебсайтът на Tesla обяви новите цени - началната цена за седан Model S сега е 74 990 долара, по- малко от старата от 79 990 долара. Model X SUVs вече са на цена от 79 990 долара от 84 990 долара, а седанът Model 3 с най-ниска цена е с 2 000 долара по-евтин при 37 990 долара.

Tesla заяви, че ще намали цените и в Китай - както обикновено, след корекции на цените в Съединените щати - с около 4% за Model X и Model S.

Tesla China, която доставя седан Model 3 от своята фабрика в Шанхай, заяви, че също е намалила цените за автомобилите Model S и Model X, които внася, но ще запази цените на местно произведените автомобили Model 3 непроменени.