Японската компания Toyota може да започне производството на пикап, който ще бъде стъпка надолу от модела HiLux, пише австралийското издание на Carsales . Успехът на Ford Maverick и Hyundai Santa Cruz тласка японците да пуснат на пазара подобен конкуентен модел.

Успехът именно на новия модел на Ford накара японците спешно да помислят за създаването на своя собствена версия на компактен пикап. В началото на тази година Ford беше принуден да спре да приема поръчки за Maverick поради твърде голямо търсене (дори преди началото на продажбите през 2021 г., Ford прие повече от 100 хиляди поръчки за този модел).

Снимка 576760

Източник: Ford

По едно време Toyota имаше подобен модел в сегмента на по-евтините и сравнително малки пикапи - говорим за Toyota Tacoma. Въпреки това, преди няколко години той беше "преформатиран" и влезе в сегмента на средните пикапи по американски стандарти. И сега Toyota не е в състояние да предложи нещо интересно в сегмента на евтините пикапи, които явно се радват на добро търсене.

Например, моделът Toyota Tacoma сега струва $27 150 на американския пазар. За сравнение, Ford Maverick се предлага за $19,995, а Hyundai Santa Cruz ще струва $24,440.