Германската марка Volkswagen ще представи "горещата" R-версия на осмото поколение Golf на 4 ноември тази година. Компанията публикува и няколко тийзър изображения на бъдещия автомобил. Производството на нови артикули ще бъде организиарно в завода във Волфсбург.

Според компанията хечбекът ще получи "иновативно задвижване на четирите колела", както и 2,0-литров TSI бензинов двигател от серията EA888. По предварителни данни мощността на агрегата ще бъде 333 конски сили. Така новата спортна машина ще се превърне в най-мощния модел в гамата на Golf. Също така колата ще бъде оборудвана с адаптивно окачване DCC и електронна имитация на заключване на предния мост XDS.

Volkswagen показа спортните версии на новия Golf (Видео)

Volkswagen показа спортните версии на новия Golf (Видео)

Първите такива автомобили ще се появят при дилърите тази есен

Данните за динамиката все още не са известни. Предишният Golf R е способен да покори първата "стотица" за 4,6 секунди, а максималната му скорост с опционалния пакет Performance Pack е ограничена до 270 км в час.

Снимка 503520

Преди това в мрежата се появиха снимки на новия Volkswagen Golf R без камуфлаж. Съдейки по снимките, колата ще получи спортна изпускателна система с четири изпускателни тръби, нова емблема на R дивизията и 20-инчови джанти със сини спирачни апарати. Естествено, автомобилът ще се отличава със спортен волан и дигитално табло.

Всичко за новия Golf 8 (Видео)

Всичко за новия Golf 8 (Видео)

С новото поколение на модела Volkswagen започва мощна офанзива в хибридната област

Премиерата на стандартното осмо поколение на легендарния модел "Голф" се състоя през октомври 2019 година.