Руският автомобилен производител АвтоВАЗ стартира онлайн продажби на автомобили марка Lada на заводски цени, се казва в съобщение на компанията, пише Autonews.ru.

Можете дистанционно да изберете автомобил, да го резервирате, да получите одобрение за кредит и да извършите пълно плащане.

Както отбелязва компанията, онлайн продажбите ще дадат на клиентите възможност да купуват автомобили Lada на официалния уебсайт по препоръчителната цена на дребно и с допълнителни предимства до 40 000 рубли (около 400 евро, бел.ред.).

Каква ще е цената на подобрената Lada Vesta

Каква ще е цената на подобрената Lada Vesta

"АвтоВаз" е подготвил избор между двигател с мощност 90 и 106 конски сили, както и други екстри

Сделката и доставката на избрания автомобил, закупен по новата програма, се извършва в един от трите дилърски центъра на компанията производител в град Толиати.

В момента Lada Granta в стандартната конфигурация и спортната версия на модела Drive Active са представени на онлайн витрината на заводската цена.

Предпоставка за закупуване на автомобил на фабричната цена е авансово плащане от 10 000 рубли и обработка на кредита.

Ако желае, купувачът може да организира допълнителни услуги и да поръча аксесоари от Lada Image LLC. Също така в рамките на програмата е налична услуга замяна и, както при обикновена покупка, автомобилите са в гаранция на АвтоВАЗ с планирана поддръжка при всеки официален дилър на Lada в Русия, заключават от компанията.

По-рано беше съобщено, че през юни 2023 г. възникна конфликт между АвтоВАЗ и дилърите след пускането на пазара на модела Lada Vesta NG - с препоръчителни цени за модела, започващи от 1 239 900 рубли (около 12 400 евро). редица дилъри, както Autonews разбра първи, започнаха да продават модела с премия. В резултат на това цените започваха от 2 115 850 рубли (около21 100 евро), след което АвтоВАЗ заплаши да прекрати дилърските си договори с такива автокъщи.

Пазарът и производството на автомобили в Русия през 2023 година

Пазарът и производството на автомобили в Русия през 2023 година

Кои заводи и колко автомобили ще произвеждат, ще има ли нови марки, какъв е най-популярният ценови диапазон при продажбите

АвтоВАЗ е продал 31 709 леки и лекотоварни автомобили Lada в Русия през август. Това е максимумът на продажбите на компанията от юли 2021 г. насам. През първите осем месеца на тази година продажбите на Lada възлизат на 206 321 автомобила. Най-популярният модел остава Lada Granta.