Дъщерно дружество на шведската верига за мебели и стоки за дома IKEA планира да отвори голям регионален център за дистрибуции на Балканите. IKEA Supply очаква базата ѝ в индустриалния парк в западната част на Букурещ да заработи до средата на 2021 година, съобщава Maersk.

Датската компания за морски превоз ще предоставя логистични услуги за IKEA в Румъния, заедно с местното дружество IB Cargo.

Центърът е разположен на 75 000 квадратни метра и ще бъде завършен до края на 2020 година, става ясно още от информацията, цитирана от SeeNews.

Съоръжението ще бъде най-голямата складова база в Румъния ще бъде използвана за дистрибуционен център на IKEA Supply в страната и за магазините, намиращи се в Югоизточна Европа и източната част на Средиземноморието.

Дъщерното дружество е базирано в Швейцария. То отговаря за доставките на продуктите на шведския производител до магазините на веригата.

Към момента IKEA има два магазина в северната ни съседка, които се намират в столицата. В България веригата има един магазин в София, два центъра за поръчки в Бургас и Пловдив, а отскоро има и по-малък магазин с различна концепция, отворил във варненския Delta Planet Mall.

IKEA отваря първия си магазин с нова концепция у нас във Варна

IKEA отваря първия си магазин с напълно нова концепция в България

Обектът е на три етажа и е разположен на 8000 квадратни метра