Германската верига за търговия с текстил и дрехи за дома KiK, която отвори първия си магазин в България през тази седмица, планира да открие втори до края на юли. Първият се намира в столичния The Mall, като следващият обект също ще бъде в София. До края на годината от компанията планират да отворят още между 6 и 8 магазина на българския пазар.

Това посочиха от KiK в отговор на изпратени от Money.bg въпроси, свързани с плановете за развитието им у нас.

От него става ясно, че от веригата се готвят да навлязат освен в столицата и в други градове в страната с над 20 000 жители. В момента от компанията са наели 22 души в България, като броят им вероятно ще се увеличи с разкриването на новите обекти.

KiK отваря първия си магазин в България

Германският дискаунт гигант KiK отваря първия си магазин в България

С година закъснение

Още през 2018 година стана ясно, че от KiK готвят дебюта си на българския пазар, като тогава заявиха намерения да започнат с отварянето на 10 обекта. Това трябваше да се случи през миналата година, но стартът беше отложен за 2020 година.

"Първоначално се концентрирахме върху разширяването на нашия бизнес в Италия и Румъния, като съответно насочихме натам ресурсите си. В същото време подготвяхме навлизането си в България", посочват още от компанията.

През миналата година компанията стартира дейността си в северната ни съседка с първи два обекта в столицата Букурещ.

KiK оперира в категорията "дискаунтър", при която се търси максимално ниска цена чрез типични похвати за този тип търговия като големи по обем предварителни поръчки, директна работа с доставчици без оскъпяване от посредници, използване на морски транспорт, който е най-евтиният и други.

Веригата KiK е основана в Германия през 1994 година , като днес тя е сред най-големите търговци на дребно в икономика номер 1 в Европа. Тя има повече от 3400 магазина на Стария континент, като за нея работят над 24 000 души. Тя продава мъжки, дамски и детски дрехи, както и различни стоки за дома.