Веригата KiK, която е един от водещите търговци на дрехи и стоки за дома, най-накрая стъпва на българския пазар след като дебютът ѝ у нас се забави с повече от година. Първият обект на компанията в страната ще отвори в четвъртък в столичния The Mall. Според информацията на официалния сайт на дружеството един от управителите му за България ще бъде Анастасия Пеева-Николова, която е била част от ръководството на други две германски компании в страната - Kaufland България и Deichmann.

Преди година и половина от KiK обявиха, че ще дебютират в България през 2019 година с 10 магазина. Тогата те потвърдиха, че ще се насочат към търговски центрове и улици за своите локации в страната. В началото на миналата година обаче стана ясно, че веригата ще отложи навлизането си у нас за 2020 година. Междувременно тя дебютира в съседна Румъния с първи обекти в Букурещ.

KiK: Отваряме втори магазин в София през юли и готвим 8 други в страната през 2020-а

KiK: Отваряме втори магазин в София през юли и готвим 8 други в страната през 2020-а

Веригата отвори първи обект у нас тази седмица и се насочва към градовете с над 20 000 жители

Засега все още не е ясно дали от компанията ще изпълнят целите си да стартират с 10 обекта в България, както и къде можем да очакваме следващите такива.

KiK оперира в категорията "дискаунтър", при която се търси максимално ниска цена чрез типични похвати за този тип търговия като големи по обем предварителни поръчки, директна работа с доставчици без оскъпяване от посредници, използване на морски транспорт, който е най-евтиният и други.

Германският дискаунтър KiK отваря втори магазин в Румъния, но забавя дебюта си в България

Германският дискаунтър KiK отваря втори магазин в Румъния, но забавя дебюта си в България

През миналата година веригата обяви, че ще отвори 10 магазина у нас през 2019-а

Докато германската верига забави навлизането си на българския пазар един от нейните конкуренти - полската верига Pepco, отвори първите си обекти в страната през март миналата година.

Досега тя има 46 обекта, като този четвъртък, когато ще заработи KiK в The Mall, ще открие нов такъв в Шумен. От Pepco планират да имат 70 магазина в България до края на следващата година.

Веригата за евтини облекла Pepco отваря първите си два магазина в България на 15 март

Веригата за евтини облекла Pepco отваря първите си два магазина в България на 15 март

Компанията ще отвори още 15 до септември и общо 70 до 2021 година

Веригата KiK е основана в Германия през 1994 година , като днес тя е сред най-големите търговци на дребно в икономика номер 1 в Европа. Тя има повече от 3400 магазина на Стария континент, като за нея работят над 24 000 души. Тя продава мъжки, дамски и дестки дрехи, както и различни стоки за дома.

Pepco също предлага такива стоки, като около 60% от асортимента ѝ са облекла. Тя има повече от 1600 магазина на 10 пазара в Централна и Източна Европа, а служителите ѝ са 14 000 души.

DeFacto отваря първи магазин в България

Втората по големина турска модна верига стъпва и в България

Той ще бъде на мястото на фалиралата Forever 21 в столичния "Сердика център"