The Wall Street Journal - една от най-популярните и влиятелни финансови медии, спира да печата изданията си за Европа и Азия. Последният брой на вестника за Европа излиза днес, а този за Азия - след седмица. Първото издание на Стария континент излиза на 31 януари 1983 г.

The Wall Street Journal е част от медийната империя News Corp на Рупърт Мърдок от 2007 г. Като причина за спиране на международните издания се посочва намалелите продажби и срива в приходи от реклама през последните години.

Медията ще се фокусира върху интернет изданията, като планира да продължи да печата изданието си за САЩ и да го разпространява в градове като Токио на по-късен етап.

Последните отчети на компанията сочат, че през последната година тиражите и приходите от реклама намаляват. News Corp. отчита 643 милиона долара загуба през 2016 г.

В Европа, Близкия Изток и Африка продажбите на вестници са намалели до 49 000 бройки през второто тримесечие на тази година, спрямо 59 хил. година по-рано. В Азия спадът е от 54 хил. на 45 хил. за същия период. В САЩ тиражът на WSJ е над 1.1 милиона.