В брака всичко се дели. Това вероятно най-добре го знаят милиардерите, като Бил Гейтс, Уорън Бъфет и Джеф Безос. CNN Money публикува топ 10 на най-богатите двойки в света и ето кои са те:

1. Бил и Мелинда Гейтс

Нетно богатство: $85,7 милиарда

Семейство Гейтс са най-богатата двойка в света според доклад на Wealth-X. През 1975 г. Бил прекъсва следването си в Харвард и заедно с колегата си Пол Алън създава технологичния гигант Microsoft.

Двамата съпрузи са известни с дейността си покрай своята фондацията, чрез която са дарили над 28 милиарда долара за благотворителни каузи.

2. Амансио Ортега и Флора Перес Маркоте

Нетно богатство: $70,7 милиарда

Благодарение на модната си империя Inditex, Амансио Ортега се превърна в най-богатият европеец. Корпорацията му включва едни от най-популярните марки, като Zara, Pull&Bear, Bershka и Massimo Dutti.

3. Уорън Бъфет и Астрид Менкс

Нетно богатство: $65 милиарда

Известният американски инвеститор Уорън Бъфет се ожени за втората си съпруга Астрид Менкс през 2006 г., 2 години, след като първата му жена Сюзън Бъфет почина. През годините той натрупа огромно богатство благодарение на империята си Berkshire Hathaway, която държи акции на някой от най-големите корпорации в света като American Express, Coca-Cola, Galdman Sachs и IBM.

4. Дейвид и Джулия Кох

Нетно богатство: $47,5 милиарда

Братятя Дейвид и Чарлз Кох са собственици на енергийния конгломерат Koch Industries, който е след най-големите частни компании в Северна Америка. Първият се запознава на сляпа среща със съпругата си Джулия и се жени за нея през 1996 г.

5. Чарлз и Елизабет Кох

Нетно богатство: $47,4 милиарда

Вторият брат от семейство Кох взема за жена Елизабет през далечната 1972 г., като двойката има две деца.

6. Уанг Джианлин и Лин Нинг

Нетно богатство: $40,7 милиарда

Имотния магнат Уанг Джианлин е най-богатият човек в Китай. Той е основател и шеф на конгломерата Dallan Wanda, който е собственик на компанията AMC Entertainment, както и на редица луксозни хотели и молове.

7. Джеф и Макензи Безос

Нетно богатство: $39,8 милиарда

Джеф Безос основава платформата за онлайн търговия Amazon през 1994 г., след като в продължение на осем години е работил на Уолстрийт. В момента той е изпълнителен директор на компанията. Съпругата си Макензи обаче среща преди това, докато работи с нея в инвеститорската фирма D.E.Shaw.

8. Бернар Арно и Елена Меркле

Нетно богатство: $38,7 милиарда

Френският бизнесмен Бернар Арно е шеф на гиганта в бизнеса с луксозни стоки LVMH. Корпорацията държи едни от най-големите марки в модния бранш като Fendi, Givenchy, Louis Vuitton и други. Втората му съпруга Елена е известна пианистка от Канада.

9. Марк Зукърбърг и Пресила Чан

Нетно богатство: $38,5 милиарда

Марк и Пресила са най-младата двойка в класацията. Двамата се срещат, докато са студенти в Харвард, а през 2012 г. се женят – точно ден, след като Facebook прави първичното си публично предлагане на борсата в Ню Йорк.

10. Джим и Лиан Уолтън

Нетно богатство: $36,2 милиарда

Джим Уолтън е най-малкият син на основателят на веригата супермаркети Wal-Mart – Самюъл Уолтън. Той е член на борда на директорите на компанията, както и главен изпълнителен директор на кредитора Arvest Bank Group.