Българското приложение phyre, което позволява разплащане чрез мобилния телефон и изпращане на пари между потребители, съвсем скоро ще се сдобие с нови функционалности и версия за iPhone, съобщиха от компанията.

От септември месец всичики потребители на phyre ще имат възможността да прехвърлят средства от phyre сметката си към своята банкова такава безплатно.

Услугата е прецедент за страната ни, казват оттам, и значително ще ускори и улесни изпращането на пари между физически лица. "Основен интерес очакваме да проявят българите, които работят в чужбина и изпращат пари до своите близки в България", посочват от phyre.

Единствената такса, която ще се начислява е в случай на превалутиране.

Български стартъп заменя портфейла със смартфона

Български стартъп заменя портфейла със смартфона

Може да оставите банковите си карти и парите в брой вкъщи

Съвсем скоро ще бъде пусната и версия за iOS устройства. Потребителите на iPhone ще могат да поръчат пластика, с която да извършват безконтактни плащания на POS терминал, онлайн плащания, както и да теглят пари от банкомат.

Реализирането на тази функционалност ще даде възможност на притежателите на iOS усторйства да извършват мигновени парични трансфери, без такси, в мрежата на phyre.

Освен физическата пластика, която ще могат да си порчъват потребителите на phyre, през септември месец за Android потребителите ще бъде достъпна и безплатна виртуална карта. С нея също ще може да се плаща онлайн.