Румънската компания iHunt Technology, която се занимава с производството на смартфони под своя собствена марка, планира да разшири бизнеса си в региона и това включва планове за навлизане на пазара в България и Унгария.

За да успее да постигне това, компанията пусна облигации на букурещката фондова борса на обща стойност от 7 румънски леи или 1,4 милиона евро, за да набере необходимото ѝ финансиране, съобщава Romania Insider.

Според информацията iHunt Technology ще използва привлечените средства, за да разшири производството си в Китай и да дебютира на българския и унгарския пазар.

"Ние успешно завършихме първото си предлагане на облигации, което беше презаписано към първия ден на търговията. Успехът на емисията отразява доверието на инвеститорите в рентабилността и устойчивата стратегия за растеж на iHunt", посочва Сезар Каталин Строе, който е главен изпълнителен директор и мажоритарен собственик на производителя.

"Доверието на инвеститорите е чест за нас, но в същото време ни стимулира да развиваме още бранда на iHunt", добавя той.

iHunt Technology е основана през 2015 година, като тя произвежда смартфони под собствени марки, а също така е вносител на мобилни устройства и на друга електроника. Компанията е един от най-големите вносители на смартфони от Китай за румънския пазар.

Продукти на компанията могат да бъдат намерени на българската платформа на румънския онлайн търговем eMAG. Компанията предлага бюджетни смартфони, които тръгват от на цени от 50 лева. По-голямата част от моделите им са на стойност между 125 и 300 лева, а най-скъпият от тях се продава за 600 лева.