Производството на най-новите флагмански смартфони iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max от американската Apple тази година ще се окаже с 6 милиона броя по-малко от планираното от компанията по-рано, основно поради протестите в най-голямата фабрика за производство на тези смартфони в Китай. Това пише Bloomberg, позовавайки се на свой информиран източник.

Става дума за завода на тайванската Foxconn в китайския град Джънджоу, където работят около 200 000 души. Foxconn е основният партньор на Apple, на който се пада 70% от производството на iPhone.

Продажбите на смартфони в света намаляват, само при Samsung и Apple нарастват

Продажбите на смартфони в света намаляват, само при две марки нарастват

Какъв е пазарният дял на най-големите производители в света

На 22 ноември работници в завода предизвикаха масови безредици и сблъсъци с полицията, заради дългосрочните строги ограничения по политиката за "нулев COVID-19", както и заради отказа на компанията да плаща по-високи заплати на новопостъпили служители в нарушение на обещанията.

Сега ситуацията в завода все още е нестабилна и по-нататъшни протести могат още повече да засегнат производството и да доведат до ново намаляване на броя на продуктите на Apple. Според източника на Bloomberg, всичко ще зависи от това колко бързо ръководството на Foxconn ще успее да убеди работниците да се върнат за работа.

Apple иска да купи футболния клуб "Манчестър Юнайтед"

Вторият в света производител на смартфони иска да купи футболния клуб "Манчестър Юнайтед"

Колко е евентуалната цена на покупката, която би могла да направи клуба най-богатият в света