Последната терористична атака в Лондон може да се окаже крайното събитие, което да накара стотици хиляди туристи да бягат от британската столица.

Експерти обясняват, че нападението може да се окаже причина туризмът в Обединеното кралство да тръгне надолу, тъй като пътуващите се притесняват за собствената си безопасност по време на екскурзии.

Изследователската фирма Euromonitor изчислява, че 285 000 души могат да пренебрегнат дестинацията през тази година поради многократните атаки, като търсенето ще се възстанови до 2020 г, пише CNN Money.

"Три ужасни атаки за три месеца навредиха сериозно на имиджа на Великобритания като дестинация за пътуване", коментира Хенри Хартевелт, независим анализатор на пътуванията, базиран в Сан Франциско.

По думите на експерта туристите може и да обичат пътувания из Острова, но много от тях ще странят от посещения на държавата поне за лятото.

Лондон е третият най-популярен град за туристи в света, посрещайки около 19 милиона посетители годишно. А туризмът в страната процъфтява, след като британският паунд отслабна.