Британската автомобилна индустрия призова правителството да помогне за увеличаването на пазара да осигури споразумение за свободна търговия с Европа. Искането е в резултат двуцифрения спад на вътрешните продажби през януари, пише Reuters. Британските фабрики произведоха над 118 100 коли през миналия месец, което над 2% спад на годишна база, сочат данни на Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT).

"Предстоящият бюджет е възможност за правителството да осигури мерки за стимулиране на пазара, но най-големият тласък ще бъде споразумението за сделка за свободна търговия с Европа", заяви главният изпълнителен директор на SMMT Майк Хоуз. "Това ще сложи край на продължаващата несигурност и ще помогне на Обединеното кралство да възстанови трудно спечелената си репутация като чудесно място за автомобилни инвестиции", каза той. 

Великобритания най-сетне призна, че Брекзит означава край на свободната търговия с ЕС

Великобритания най-сетне призна, че Брекзит означава край на свободната търговия с ЕС

Мишел Барние заяви, че Обединеното кралство е избрало да стане трета страна

Великобритания напусна ЕС в края на миналия месец. Преходен период ще има до 31 декември 2020 г., през който ще се променят отношенията му с блока. Ще има много преговори между Лондон и Брюксел за бъдещото партньорство, което ще влезе в сила от 2021 г., като производителите се стремят към най-добрите възможни отношения, за да се поддържа без проблем производствените процеси.