Летище Пловдив ще бъде свързано с железопътната мрежа в страната за първи път. Изграждането на удължението ще свърже града с летището, като разстоянието ще се взима за по-малко от 15 минути. Това стана ясно по време на среща между изпълнителния директор на летището Дойчин Ангелов и инж. Иван Бакалски, ръководител екип към НКЖИ.

Новото трасе ще удължи съществуващата жп линия до с. Крумово и ще свърже Летище Пловдив със съществуващата железопътна инфраструктура в страната, предават местни медии.

Летище Пловдив с амбиции за откриване на нови авиолинии до градове в Германия

Летище Пловдив с амбиции за откриване на нови авиолинии до градове в Германия

Водят се разговори и за полети до атрактивни дестинации до Италия и Испания

От НКЖИ заявиха, че докато трае проектирането и изграждането на новото трасе, ще се заемат с рехабилитация на съществуващата жп спирка Маврудово, която се намира на три километра от терминалната сграда на летището. След промените пътниците ще могат да стигат от Пловдив до железопътната спирка Маврудово, а от там на определен интервал от време летището ще организира шатъли, които да ги превозват до терминала.

Преди ден стана ясно, че от Летище Пловдив ще има нова въздушна линия до Бирмингам. Полетите ще се изпълняват от Ryanair. Те ще са един път седмично и ще стартират от края на ноември тази година.