След като скочи с близо 58% от началото на годината, Bitcoin се завръща силно. Според автора на "Богат татко, беден татко" Робърт Кийосаки, още по-добри дни може да се очакват много скоро.

"Bitcoin ще стигне $350 000 до 25 август 2024 г., не е лъжа", написа той в скорошна публикация в социалната мрежа X. "Това е прогноза. Това е спекулация, това е мнение, но не е лъжа. Това е примамка, но не е лъжа, защото всяка прогноза за бъдещето не е лъжа", коментира авторът.

Преди време Кийосаки изрази увереност, че цената на биткойн ще достигне 350 000 долара "някъде през 2024 г.", но отбеляза, че това е само "цел, мечта и желание".

Изглежда вълнението около прогнозата е голямо, ако съдим по това, че към момента на публикуване публикацията е събрала 3,5 милиона гледания, 21 500 харесвания и 2300 коментара.

Като се има предвид, че най-голямата криптовалута в момента се търгува на около 69 000 долара, ценовата цел на Кийосаки е безспорно оптимистична. За да достигне $350 000 до 25 август, цената на най-голямата криптовалута в света ще трябва да нарасне с 400% за по-малко от три месеца.

Оптимизмът на Кийосаки обаче се простира и отвъд биткойн. Той е ентусиазиран и за други играчи в крипто пространството. "Продължавам да купувам повече Bitcoin, Ethereum и Solana, защото съм напълно сигурен, че цените им ще продължат да растат", казва Кийосаки.

Авторът на бестселъра "Богат татко, беден татко" Робърт Кийосаки: имам дългове за над $1 милиард

Авторът на бестселъра "Богат татко, беден татко": имам дългове от над $1 милиард

"Ако аз фалирам, банката фалира", коментира Робърт Кийосаки

Прогнозата му е свързана с настоящото управление на САЩ. "Защо съм толкова уверен? Дали защото съм сигурен за BC, Ethereum и Solana? - Не". Това, в което съм уверен, е некомпетентността на нашите лидери, президента Байдън, министъра на финансите Йелън и председателя на Федералния резерв Пауъл", заяви той.

Кийосаки доста пъти е казва, че е "много сигурен в тяхната некомпетентност."

През декември Кийосаки критикува Байдън за нарастващите цени на бензина.

"Той е най-лошият и най-слабия президент в историята. Той е купен и платен", пише той.

За тези, които споделят опасенията му, Кийосаки предлага идеи за това как да се предпазят от въздействието на правителствената политика, като посочи пет актива - не само крипто. "Купете повече злато, сребро, биткойн, Solana и Ethereum.

Кийосаки не уточни мотивите зад предложението си. Прочутият автор като цяло е привърженик на благородните метали. Миналия октомври той прогнозира: "Златото скоро ще пробие 2 100 долара и след това ще поскъпне. Ще ви се прииска да сте купили злато под 2 000 долара. Следващата цена ще е 3 700 долара."

Биткойн поскъпна до над $71 000 - ето какво прогнозират крипто експертите

Биткойн поскъпна до над $71 000 - ето какво прогнозират крипто експертите

Какъв ценови връх гони най-голямата криптовалута?

Златото надхвърли границата от 2 100 долара и сега се търгува за 2 304 долара за унция. Среброто също отбеляза рали през 2024 г., като в момента за унция е около 29,6 долара. Остава да разберем дали оптимистичните прогнози за криптовалутата ще се сбъднат.