Пазарът на криптовалути е свидетел на безпрецедентен скок в създаването на токени. Над 1 милион нови токени се появиха само за месец. Този скок подчертава бързия растеж и нарастващия интерес към дигиталните активи, пише Cryptodnes.

От 1 април на Етериум са се появили 372,642 нови токени, предимно в блокчейна Base на Coinbase. Едновременно с това Solana претърпя значителен бум в създаването на нови токени, до голяма степен водено от популярността на мемекойните.

"Този скок представлява значителен крайъгълен камък, като обща заключена стойност (TVL) на Base скочи с около 630% от началото на 2024 г. Тази тенденция подчертава динамичното развитие на крипто пейзажа", коментира Конър Гроган - директор в Coinbase.

Невиждано от години: Миньорите на Биткойн, които все по-често продават своите токени

Невиждано от години: Миньорите на Биткойн, които все по-често продават своите токени

Нуждата от "пари в брой" очевидно расте

В Solana се появиха 643,227 нови токена, включително значителна част, посветена на мемекойни. Данните от Step Finance и Dune Analytics потвърждават нарастващата популярност на мемекойните в мрежата на Solana.

Въпреки опасенията относно разпространението на меме токени, което води до измами и нестабилност на пазара, създаването на близо един милион нови токени в рамките на един месец е значително развитие на пазара на криптовалута.

Тенденцията подтиква заинтересованите страни да отговорят на въпроси относно устойчивостта и сигурността на тези нововъзникващи дигитални активи, докато пазарът продължава да се развива, коментират крипто експерти.

Новият крипто проект, който източи парите на инвеститорите си

Новият крипто проект, който източи парите на инвеститорите си

Замесена е една меме криптовалута, която привлече голямо внимание