Крипто милиардерът и собственик на най-голямата борса за криптовалути Binance - Чангпенг Джао, очерта план, с който да подкрепи засегнатата индустрия. Той създава Фонд за възстановяване на индустрията, който има ца цел да събере до $2 милиарда чрез закупуване на проблемни цифрови активи. Това обяви самият той, цитиран от Bloomberg. И допълни, че компанията му ще направи още една оферта за фалиралия кредитор Voyager Digital.

Джао предостави най-подробния преглед досега на различните сделки, които Binance проучва след объркващия колапс на конкурента FTX. В центъра на плана на Джао е събирането на партньори за фонд, насочен към подкрепа на обещаващи, но лишени от пари крипто проекти.

"Прилагаме свободен подход, при който различни играчи от индустрията ще допринасят така, както пожелаят", заяви милиардерът.

Биткойн достигна ново двугодишно дъно поради страхове за фалит на още една крипто инвестиционна компания

Биткойн достигна ново двугодишно дъно поради страхове за фалит на още една крипто инвестиционна компания

Фалит на Genesis може да отприщи нова вълна на разпродажби и още по-голям срив на Bitcoin

Той дипълни, че се стреми да ограничи щетите върху крипто сектора от имплозията на FTX - събитие, за което самият той помогна да се ускори чрез туит на 6 ноември относно планове за продажба на актив от $530 милиона.

Тазгодишният дълбок крах на криптовалутите отряза около $80 милиарда от личното състояние на Джао, но с наличните $15 милиарда то все още далеч надхвърля това на всеки друг в криптосектора, според индекса на милиардерите на Bloomberg.

Шефът на Binance говори за "лошите играчи" в крипто индустрията

Шефът на най-голямата крипто борса в света говори за „лошите играчи“ в индустрията

Собственикът на крипто борсата Чанпенг Жао настоява за регулации